Lika lön för lika arbete? Inte om du är kommundirektör i Örebro. Och kvinna.

På kommunstyrelsen idag beslutade vi om ett förordnande av Anne Andersson som t f kommundirektör när Staffan Isling slutar i mars. Anne är idag ekonomidirektör och även förvaltningschef för kommunledningskontoret. Alla partier i KS yrkade bifall till förslaget, och många andra har hyllat Anne och uttalat sitt förtroende för att hon kommer göra ett jättebra jobb som kommundirektör under hennes 1,5 år långa förordnande. Sedan kan det ju givetvis bli så att hon får jobbet permanent efter förordnandet.

Jag ställde frågan idag på kommunstyrelsen vilken lön den nya t f kommundirektören kommer att få, och om den skiljer sig från nuvarande direktör. Svaret jag fick var att Anne Andersson kommer att få 112 500 i månaden, medan Staffan Isling idag har 124 000 per månad.

Det skiljer alltså nästan 12 000 kronor i månaden mellan dem. Jag frågade kommunstyrelsens ordförande Lena Baastad om varför. Svaret jag fick var att Staffan hade haft jobbet som kommundirektör tidigare, till skillnad från Anne. Att hon ska göra samma jobb som han gör idag med samma ansvar, det var inte det som avgjorde lönen.

Nej förresten, det var ju en annan sak också. Hon ska ju inte göra samma jobb som honom. Hon ska nämligen ha ett jobb till – som ekonomidirektör för hela Örebro kommun. Samtidigt. Hon behåller den delen av hennes nuvarande tjänst när hon kliver på som kommundirektör. Då gör man tydligen bedömningen att hon är ÄNNU mer kompetent än Staffan. Och då borde hon ju egentligen ha högre lön än honom, inte sant?

Så länge vi stannar kvar i föreställningen att du ska ha en lön som bygger på vilka tidigare formella meriter du har, så kommer kvinnorna ALLTID att vara dömda till lägre löner än männen.
Det är inte ofta jag blir riktigt arg i mitt politiska uppdrag. Men nu är jag faktiskt det. Det är inte rimligt att sänka lönen för en kvinna med 12 000 kronor bara utifrån kriteriet att hon inte har haft samma yrkesbana som sin företrädare. Jag begriper inte varför den enkla principen ”lika lön för lika arbete” inte skulle gälla när vi tillsätter kommundirektör?

Kommunen är normerande här. Vi ska givetvis visa att vi menar allvar med att kvinnor ska ha samma lön som män om de gör samma jobb. Gör vi det inte med kommunens högsta chef kan vi aldrig hoppas på att jämställda löner kommer bli verklighet i resten av organisationen.

/Sara Richert, kommunalråd och gruppledare
Miljöpartiet de gröna i Örebro kommun

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather