Människor och möten

Jag förbereder möten. Gör research och läser på. Ibland följer jag med på möten som kommunalråden gör. Det är alltid intressant och inspirerande att sitta med när goda idéer och kunskap presenteras i olika samtal. Jag vet att både Sara och Niclas, dvs Miljöpartiets kommunalråd i Örebro kommun, vill träffa många människor utanför Rådhuset. Det finns mängder av människor med kloka saker att dela med sig av.

Det är en av de finaste grejerna med mitt jobb. Att få vara med och förbereda och delta i sådana möten. Det händer bra saker när människor möts.

Jag uppfattar ibland att det finn en slags myt om att politiker inte vill träffa det som lite vagt kallas riktiga människor eller vanligt folk. Det är en konstig uppfattning. Dels för att nästan alla politiker jag känner vill träffa så många olika människor de kan mest hela tiden, dels för att nästan alla politiker jag känner är ungefär hur riktiga och vanliga som helst. Men nu råkar jag arbeta åt Miljöpartiet och jag är extra glad över att mina kommunalråd hela tiden ger mig och min kollega Kukkamariia nya namn att stämma träff med.

De här samtalen är viktiga. De gör Miljöpartiet bättre och de kan göra Örebro bättre.

/Fredrik Welander, politisk sekreterare
Miljöpartiet de gröna, Örebro

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather